Termék ismertető

Két technológia egyben:

  • LDM (Lokális Dinamikus Mikromasszázs)
  • Ultrahang 1, 3 és 10 MHz


Mit jelent az LDM?
Az LDM – lokális (helyi) dinamikus mikromasszázs – olyan új kezelési módszer, mely minőségében különbözik a többi masszázsmódszertől. Az LDM technológiával speciális ultrahanghullámok kerülnek alkalmazásra, melyek frekvenciái nagy sebességgel változnak. Ezáltal olyan hatások jönnek létre, melyek hagyományos ultrahanggal nem érhetőek el. E technológiában az ultrahang frekvenciák nagy sebességgel (100 és 1000 alkalom másodpercenként) váltakoznak. Ennek során a szövetben a nyomásfokozatok lüktető váltakozása jön létre, egyazon intenzitás mellett. Ez a szövet mikromasszázsának új módját eredményezi, ami a hagyományos ultrahang alkalmazásban nem létezik. Az ultrahanghullámok által a szövetben váltakozó módon lép fel túlnyomás és alacsonynyomás.
Az ultrahang frekvenciát ugyanazon intenzitás mellett 1 MHz-ről 3 MHz-re, vagy 3 MHz-ről 10 MHz-re módosítjuk, az abszolút nyomásértékek a szövetben ugyanazok maradnak. Minden mikromasszázs egység mérete eközben azonban 0,75 mm-ről 0,25 mm-re (illetve 0,25 mm-ről 0,075 mm-re) csökken. Ez egyedülálló lehetőséget kínál az ultrahang mikromasszázs- hatásainak dinamikus modulálására.

Milyen előnyöket kínál a 10 MHz frekvencia alkalmazása?
A kozmetikában 1 Mhz és 3 MHz frekvenciájú ultrahanghullámot alkalmaznak, amelyek 5 cm ill. 1 cm mélységben hatolnak be a testbe, aminek köszönhetően túlnyomórészt nem a bőrben, hanem jelentősen mélyebben nyelődnek el. Az IONTO-SONO® effect ezen felül még 10 MHz frekvenciájú ultrahanghullámot is képes sugározni, amely kb. 0,3 cm-es behatolási mélységgel majdnem kizárólag a bőrben nyelődik el. Ez jelentős előnyt kínál kozmetikai és bőrgyógyászati alkalmazás esetén.

Melyek az LDM felhasználási területei?
Az LDM technológia az erős mikromasszás hatásával plusz mechanikus erőket von be, melyek a molekulák közötti keresztkötéseket még erősebben rezegtetik a kollagén molekulákban, és azokat szét is szakíthatják. Ebből adódik az erősebb feszesítő hatása az LDM technológiájának a hagyományos ultrahanghatáshoz képest. A technológia alkalmazása 10 MHz frekvenciás kombinációval azt eredményezi, hogy ezek az erők sokkal inkább a bőrben koncentrálódnak.
Az LDM technológia hatékony kezelési módszer a ráncok, aknék, hegek, foltok, striák, cellulit ellen, elősegíti a zsírleszívás elő- és utókezelését. Kúrakénti alkalmazása során a hatás nem marad el! Eredmény folyamatos, látványos és tartós!

Mire fejt ki hatást az ultrahang a bőrben?
A nagyobb frekvenciájú ultrahang hullámok az LDM technológia segítségével felerősítve elősegítik a jobb vízeloszlást, valamint serkentik a kollagén és elasztin termelést. Ezen túlmenően megváltoztatják a kötőszövetben a térhálós kötéseket.
Az LDM technológia rendelkezik néhány jól dokumentált, sejtekre kifejtett hatással, többek között olyanokkal, mint
- a sejtosztódás stimulációja
- a proteinszintézis elősegítése
- a membránszerkezetek módosítása funkcióinak és áteresztőképességének megváltoztatása.

Ki alkalmas az IONTO-SONO® effect - tel történő kezelésre?
Minden ember, akinél nem merülnek fel ellenjavallatok az ultrahang terápiával szemben, alkalmas az IONTO-SONO® effect - tel történő kezelésekre. Rákos megbetegedésben szenvedő vagy pacemakerrel rendelkező személyek egyáltalán nem vehetnek részt kezeléseken, kozmetikai alkalmazások esetén csak sérülésmentes bőr kezelhető. A módszer minden korcsoport és bőrtípus esetében alkalmazható.

Mi az IONTO-SONO® effect kezelések menete?
Az végzett kezelés teljes mértékben automatizált. A készülék folyamatosan információkat szolgáltat arra vonatkozóan, hogy mely helyeken milyen beállításokkal és milyen kezelőfejjel kell dolgozni.
Az IONTO-SONO® effect rendszeres önellenőrzéseket végez a lehetséges hibák azonnali kiküszöbölésére. A készülékben és a kezelőfejekben található számos biztonsági berendezés gondoskodik róla, hogy a kezelések az Ön valamint kozmetikusa számára biztonságosak és sikeresek legyenek.
Mivel a bőr receptorok nem tudják követni az ultrahanghullám erős és gyors rezgését, így a kezelés alatt legfeljebb langyos meleget érezhet.

Már egyszeri alkalommal is jó eredmények érhetők el?
10 MHz-es frekvencia alkalmazása esetén egyes eredmények (pl. bőrfeszesség fokozódása, ráncok enyhülése stb.) rögtön az első kezelést követően megfigyelhetőek. Ezért egyes IONTO-SONO® effect kezelések normál kozmetikai kezelési programba is beilleszthetőek. Hosszan fennmaradó hatások eléréséhez minden esetre rendszeres kezelésekre van szükség hetente 1-2 alkalommal 4-6 héten át. Ezek a kezelések a bőr megjelenésének jelentős és hosszú időn át fennmaradó javulását eredményezik, amely még hónapokkal a kezelés időszakát követően is tovább javul.

Léphetnek fel mellékhatások?
Az IONTO-SONO® effect - tel alkalmazott ultrahang hullámokat már több éve alkalmazza az orvostudomány és a kozmetika és ez alatt biztonságosnak bizonyultak. Az LDM – technológia még nagyobb biztonságot nyújt, mivel a gyors frekvenciaváltás kiküszöböli az álló ultrahang hullámok létrejöttét a testben.

Összefoglalás

Az LDM technológia három előnyt kínál a hagyományos ultrahang alkalmazással szemben.

1. Az ultrahang-frekvenciák gyors váltakozása a nyomásfokozatok erős pulzálását okozza a szövetben, ami a mikromasszázs egy új módját idézi elő.
2. Az LDM technológia alkalmazása mindezen felül lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egyszerre hatást gyakoroljon különböző mélységek kezeléséhez.
3. Az LDM technológia nagy előnyöket ígér, amennyiben a különböző frekvenciák eltérő hatásokkal rendelkeznek, és ezeket egy kezelésben kell kombinálni.

Néhány példa az LDM technológia esztétikai célú alkalmazására

- Bőrfiatalítás – a fibrociták elkülönítése, fibroblasztokká alakítása.
- Bőrfeszesítés – a kollagén-szerveződések javítása által a sejten kívüli terek bővítése.
- Cellulit – a kötőszövet-szerkezetek javítása által a diffúziós folyamatok gyorsítása, az anyagcsere megfelelő fokozásával a zsírszövetekben.
- A kötőszövet stimulációja – a makrofágok úgynevezett fibroblaszt-stimuláló képességének fokozása 3 MHz frekvenciájú ultrahanggal. Egyidejűleg az 1 MHz-es frekvencia jobban képes stimulálni e faktor hatását. Csak a két különböző frekvencia kombinációja egy kezelésen belül tudja mindkét folyamatot optimálisan irányítani.
- Hegek, striák – a kollagénháló-szerkezet módosításával a mikrokeringés és az anyagcsere javítása.
- Akne, akne utáni hegek kezelése.

Technikai adatok
Feszültség 230V/50 Hz
Kéziegység
3 + 10 MHz 1,2 cm
1 + 3 MHz 2,5 cm
1 + 3 MHz 5,0 cm
Intenzitás
1 + 3 MHz 3,0 W/cm²-ig
3 + 10 MHz 2,0 W/cm²-ig
Frekvencia 1, 3, 10 MHz
Modus folyamatos
Pulzáló 1:2, 1:5, 1:10
LDM 1 ms, 2 ms, 5 ms, 10 ms
Méret 17,2 x 42 x 27 cm
Súly 8 kg