Az IONTO-COMED® kezdeti,  hetvenes évekbeli hírnevét a Gertraud La Fontaine kozmetikus által kifejlesztett, elemmel működő galvanikus iontoforézis kezelőgépe alapozta meg, még azokban az időkben, amikor a kozmetikusok jelentős része idegenkedett az elektromos berendezések használatától. A népszerűvé váló eszköz szélesebb piaci bevezetése, illetve egyéb kezelőgépek kifejlesztése céljából fiai 1979-ben megalapították az IONTO-COMED® céget.

A gyógynövényes gőzölő, az IONTO-HERB a nyolcvanas évek elején került a piacra, és fertőtlenítő hatása miatt a mai napig is a cég egyik klasszikus darabjának számít. Ezekben az időkben jelent meg az IONTO-COMED® első kezelőágya is. Elkezdődött a mára piacvezetővé vált eszköz-alapú professzionális kozmetikai márka fejlődése.

1990-ben az IONTO a Lipcséhez közeli Nischwitzben hozta létre új és modern telephelyét, amely mind a mai napig a cég fejlesztő, gyártó és logisztikai központjául szolgál.  Az új évezredben az IONTO-COMED® újabb piacformáló berendezésekkel jelent meg: 2001-ben került bevezetésre a wellness kezelőágyak új generációja, 2013-ban pedig az IONTO háromdimenziós kezelése, a SYMBIOSIS CONCEPT, mely kombinálja a kompakt és eszköz-alapú kabinkezelést az otthoni szépségápolással.